Få tilbud på boligsalgsrapport

Finn en takstmann med ekspertisen du trenger

Sammenlign tilbud på boligsalgsrapport

Innhent flere gode tilbud på boligsalgsrapport og sammenlign dem før du gjør valget ditt. Taksering.no har gjort det enkelt for deg å finne riktig takstmann.

Ved å fylle ut skjemaet på denne siden, vil du motta tilbud fra dyktige, lokale takstmenn som kjemper om deg som kunde. Det koster ingenting for deg å innhente tilbudene, og du velger fritt om du ønsker å takke ja til ett av dem eller ikke.

Ja takk, jeg vil ha tilbud nå

Få uforpliktende tilbud

Fyll ut skjemaet og motta flere uforpliktende tilbud på boligsalgsrapport.

Spar tid og penger

Slipp å kontakte flere takstmenn på egen hånd. Hent inn tilbud én gang.

Sammenlign tilbudene

Få svaret på hvilken takstmann som passer best for akkurat ditt oppdrag.

Hva er en boligsalgsrapport?

En boligsalgsrapport er en rapport utført av en takstmann, og den beskriver tilstanden på boligen. Rapporten er utarbeidet av Norsk Takst, som er et samarbeid mellom Norges Takseringsforbund og NITO Takst. Hensikten med boligsalgsrapporter er at de skal redusere sjansene for konflikter mellom selger og kjøper i etterkant av et boligsalg.

Dessuten er det gjort undersøkelser som viser at en boligsalgsrapport gir høyere salgspris. En bolig med godt dokumentert tilstand gir tryggere kjøpere, som er villige til å gi mer for boligen.

Boligsalgsrapport er en grundigere versjon av en vanlig tilstandsrapport, og den er spesielt utviklet for bruk ved boligsalg. Den koster også litt mer, men er det tryggeste valget for både selger og kjøper.

Når du skal selge bolig, frarådes du å bruke kun ordinær verditakst eller e-takst. Det kan være fristende fordi de er mye billigere enn tilstandsrapporten og boligsalgsrapporten, men en verditakst gir ingen eller svært liten beskrivelse av den tekniske tilstanden til bygget. Dermed er risikoen for konflikter mellom kjøper og selger mye større.

Få flere tilbud på boligsalgsrapport

 

Ordliste

Hva er forskjellen på boligsalgsrapport, tilstandsrapport, verdivurdering, e-takst og verditakst?

Vurdering, takst og analyse av boliger har mange navn i eiendomsbransjen. Her får du oversikten over hva de ulike egentlig betyr:

1. E-takst / Verdivurdering:

Utføres av en eiendomsmegler, og hen gjør ingen tekniske undersøkelser av boligens tilstand. Fra 2016 gis verdivurdering av eiendomsmegler i form av e-takst, og det stilles strengere krav til utarbeidelsen enn før.

Brukes i hovedsak hvis du ønsker å øke eller refinansiere boliglånet ditt. Hvis du bruker e-takst for verdivurdering før boligsalg, bør du bestille tilstandsrapport eller boligsalgsrapport i tillegg.

2. Ordinær verditakst / Verdi- og lånetakst:

Utføres av en takstmann. I en ordinær verditakst gir takstmannen deg en antatt markedsverdi på boligen. Hen tar også en enkel og overflatisk teknisk gjennomgang av boligen og fastsetter en teknisk verdi.

Verditakst omtales noen ganger som verdi- og lånetakst, selv om dette er en eldre versjon av verditakst som i liten grad brukes i dag. Det er erstattet av e-takst og ordinær verditakst.

Verditakst bør bestilles sammen med tilstandsrapport eller boligsalgsrapport dersom du skal selge boligen din.

3. Tilstandsrapport:

Utføres av en takstmann. Brukes både som et samlebegrep for – og som navnet på én form for – vurdering av boligens tilstand. Takstmannen utfører tekniske undersøkelser under befaringen av boligen, basert på NS 3424 – Norsk Standard for tilstandsanalyse av byggverk.

4. Boligsalgsrapport:

Utføres av en takstmann. Er en form for vurdering av boligens tilstand, som faller under samlebegrepet «tilstandsrapport».

Takstmannen utfører grundige tekniske undersøkelser basert på NS 3600 – Norsk Standard for teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig. Sammenlignet med en vanlig tilstandsrapport basert på NS 3424, legger boligsalgsrapporter altså vekt på tekniske tilstander som er særlig relevante ved eierskifte.

Boligsalgsrapport er den dyreste av dem, men den gir også den nyttigste og mest detaljerte informasjonen om tilstanden. Den er dermed det tryggeste valget for både boligselger og -kjøper.

Er det gratis å be om tilbud?

Ja, det er gratis og uforpliktende for deg å hente inn konkurrerende tilbud på boligsalgsrapport via denne siden. Markedsføringen finansieres av takstmennene, som betaler per relevante potensielle oppdrag.

Denne kostnaden skyves ikke over på deg, da takstmannen er avhengig av å gi et konkurransedyktig tilbud for å kapre deg som kunde.

Jeg ønsker tilbud på boligsalgsrapport

Svar på vanlige spørsmål om boligsalgsrapporter

Her finner du svar på vanlige spørsmål om boligsalgsrapport og takstmannens jobb og ansvar ved utarbeidelse av en slik rapport.

Hvor mye koster boligsalgsrapport?

En boligsalgsrapport vil variere i pris alt etter hvor stor boligen er. Jo større bolig du eier, dess dyrere vil boligsalgsrapporten være.

Det er uvanlig med tilbud på boligsalgsrapport under 7.000 kroner, og det koster vanligvis ikke over 25.000. For eneboliger, tomannsboliger og rekkehus over 300 m², og leiligheter over 250 m², kan det imidlertid koste enda mer.

Det er også vanlig med tillegg i prisen hvis du for eksempel trenger verditakst eller plantegninger, eller hvis du har kryploft, krypkjeller, utleiedel eller garasje.

Prisen kan variere mye mellom ulike takstmenn, så det er lurt å innhente flere tilbud før du bestemmer hvem som får jobben.

Hva inneholder en boligsalgsrapport?

Når du mottar boligsalgsrapporten fra takstmannen, vil det være i form av et flersiders dokument med detaljerte beskrivelser og vurderinger av boligens tilstand, samt et fåtall bilder.

Rapporten inneholder ellers en enkel fremstilling av tilstanden ved hjelp av tilstandsgrader:

 • TG0 (ingen avvik)
 • TG1 (mindre eller moderate avvik)
 • TG2 (vesentlige avvik)
 • TG3 (stort eller alvorlig avvik)
 • TGiU (ikke undersøkt eller ikke tilgjengelig for inspeksjon)

For enkelhetens skyld er de også markert med ulike farger, med alt fra mørk grønn (TG0) til mørk rød farge (TG3).

Hva sjekker takstmannen under befaringen?

I motsetning til en tilstandsrapport, vil en boligsalgsrapport følge en fast mal for hva takstmannen skal gjennomgå ved befaring.

Malen inneholder undersøkelser av alle tilstander ved en bolig som er viktige ved eierskifte. Dette er for eksempel:

 • Drenering
 • Våtrom
 • Ventilasjonsanlegg
 • Takkonstruksjon
 • Isolering
 • Elektrisk anlegg
 • Branntekniske forhold
 • Ferdigattester
 • Byggmeldinger

Hva må jeg forberede før takstmannen kommer?

Før takstmannen kommer bør du:

 • Finne fram alle dokumenter på boligen
 • Vaske bad og kjøkken, inkludert sluk
 • Rydde i skuffer og skap slik at rør blir lett tilgjengelige
 • Rydde på loftet, i kjelleren og boden, slik at takstpersonen kommer fram overalt

For eneboliger og rekkehus bør du også:

 • Sette fram en stige slik at taket kan sjekkes
 • Rydde unna gjenstander rundt grunnmuren

Må jeg ha boligselgerforsikring når jeg bruker boligsalgsrapport?

En boligsalgsrapport reduserer sjansene for konflikter i etterkant av et boligsalg, og takstmannen har større ansvar ved en boligsalgsrapport enn ved en verditakst. Du har likevel opplysningsplikt, og du har ansvar for at takstmannen får riktig og nødvendig informasjon fra deg.

Det kan også dukke opp skjulte feil og mangler som takstmannen ikke har forutsetninger for å oppdage, og det kan du som selger bli ansvarlig for – selv om du ikke visste om dem før salget.

Du bør derfor tegne boligselgerforsikring (også kalt eierskifteforsikring) når du selger bolig.

Konkurransedyktige tilbud

Når du fyller ut skjemaet vårt, vil du raskt bli kontaktet av flere takstmenn som kan hjelpe deg med takseringen du trenger.

Ettersom de vet at de konkurrerer med andre om å få kundeforholdet ditt, strekker de seg langt for å gi et konkurransedyktig tilbud.

Få gode tilbud!

Sammenlign og velg det beste

Etter at du har fått flere gode tilbud, kan du raskt vurdere og sammenligne dem.

Du vet hva som er viktigst for deg, og bestemmer selv hva som veier tyngst i din vurdering av tilbudene. Dermed vil du enkelt finne det beste tilbudet for dine behov.

Sammenlign tilbud!

Gratis og uforpliktende

Det er både gratis og uforpliktende å motta tilbud gjennom Taksering.no.

Du betaler altså ingenting for å motta tilbud, og skulle ingen av tilbudene være gode nok, kan du enkelt takke nei.

Få uforpliktende tilbud!

Illustrasjon av en person som fyller ut skjemaet på Flytte.no
check icon

Spar tid

Slipp egne undersøkelser og løping mellom kontorer. Vi tar oss av det.

check icon

Spar penger

Mye kan hentes når takstmennene vet at de kjemper om deg som kunde.

check icon

Alltid gratis

Takk ja til et av tilbudene du får, eller avvis alle. Helt kostnadsfritt.

Få tilbud fra takstmenn!